Kdy se cukr stává jedem?

V současné době jsme doslova zaplaveni cukrem. Ten se skrývá nejen ve sladkém pečivu, sušenkách, sirupu a limonádách. Najdeme ho i v potravinách, kde bychom ho nečekali. Naložené zelenině, kečupech a paštikách. Cukr je strůjcem mnoha nemocí a zdravotních potíží a získává pověst bílého jedu.
želé medvídci
Cukr nám slouží, pokud dodržíme jeho denní dávku na padesáti gramech. Sacharózu, která je obsažena v cukru, tělo rozloží na glukózu. A ta je nezbytnou potravou pro mozek i pro svaly. Červené krvinky se bez glukózy neobejdou.
Cukr nám škodí, pokud je ho v těle nadbytek. Trvale zvýšená hladina glukózy v krvi poškozuje buňky a urychluje proces stárnutí. Překyseluje organizmus.

Podporuje výskyt plísní v těle a zánětlivá onemocnění. Imunitní systém je neustále přetěžován a dochází ke vzniku zánětů. Což se negativně projeví na kvalitě pleti – formou akné a ekzémů. Bílý cukr obsahuje pouze sacharózu a vodu a neobsahuje žádné vitamíny a minerály a pokud se naruší poměr mezi fosforem a vápníkem, dochází k osteoporóze. Díky vysokému obsahu kalorií, které tělo nespálí pohybem, se cukr přemění na tuk a uloží se do tukových zásob.

Tím se významnou měrou podílí i na vzniku obezity. Nadměrná konzumace cukru způsobuje závažné onemocnění diabetem, působí výkyvy nálad a ovlivňuje naší psychiku. U dětí je to jedna z příčin jejich hyperaktivity. Na cukr, který vyvolává zvýšení hladiny serotoninu v těle, vzniká závislost. Stav blaženosti, který vyvolává, netrvá dlouho a poklesem glukózy v krvi se objeví opačné pocity.
muffiny s cukrem
A mozek zatouží po další dávce pocitu štěstí a cukr se pro tělo stane drogou. Cestou z tohoto bludného kruhu je cukrový detox. Postupné omezování denních dávek cukru. Až k výsledným padesáti gramům. Odměnou bude zvýšení energie během celého dne, zlepšení práce zažívacího traktu a střev. A plynulý pokles váhy, bez pocitu hladu.

Prezidentka

© 2019 M4N All Rights Reserved   

Theme Smartpress by Level9themes.